Danskernes foretrukne skiferier

 

I Danmark elsker vi at tage på skiferie. Det sker med blandt andet fly, bus, tog og bil. En stor del danskere vælger at køre selv, når de skal på skiferie. Nogle elsker køre-selv-ferier mens andre foretrækker andre transportmidler. Vi har zoomet ind på køre-selv-ferier, da faktisk flere og flere vælger at køre selv. Det er nemlig nemt, billigt og bekvemt at være herre over ens egen rejsetider.

Hvilke skiferiedestinationer foretrækker vi danskere når vi skal køre selv? Når man kører på skiferien, stiller det helt naturligt nogle geografiske begrænsninger. Men vi bor heldigvis midt i Europa, hvor vi er omgivet af lande med fantastiske skisportssteder. Mod nord finder vi Norge og Sverige, som har masser af sne til ski og snowboard. Mod syd har vi alperne, som kan prale af høje bjerge med flotte sneklædte toppe. Derfor behøver vi ikke rejse langt væk for at opnå den ultimative skiferie.

Foretrukne skiferie destinationer

Vi har lavet en oversigt over de mest dansker-besøgte skisportssteder i 2019:
Oversigten er baseret ud fra antal søgninger på skiferier på den pågældende destination

  • Trysil, Norge
  • Isaberg, Sverige
  • Vallåsen, Sverige
  • Hemsedal, Norge
  • Wagrain, Østrig

 

Trysil ligger i det østlige Norge, og grænser op på Sverige. Trysil er vores foretrukne skiferiedestination, og det er der gode grunde til. De første 4 foretrukne destinationer ligger i vores nabolande Norge og Sverige. Områderne ligger inden for en overskuelig afstand, hvor man blandt andet kan tage færge fra Nordjylland og Nordsjælland til enten Sverige eller Norge, hvilket sparer nogle kørte kilometer. På en 5. plads finder vi Wagrain som ligger i de østrigske alper. Med omkring 10 timers kørsel fra den danske grænse, er det en destination der ligger inden for overskuelig køretur. Man kan med forel vælge at splitte turen op, og tage en overnatning på vejen.

Fordele ved at køre selv

Der er masser af fordele ved at køre selv. På turen er der en del uundgåelige timer i bilen, som giver nogle dyrebare kvalitetstimer med familien. Når I selv kører har i friheden til at bestemme tempoet og holde pauser, når det passer jer. Der er ingen udfordringer med bagagen, medmindre der ikke er nok plads i bilens bagagerum. En anden stor fordel er at man kan køre direkte til destination, uden at skulle med bus, tog eller leje en bil i eksempelvis lufthavnen. Derudover giver det en kæmpe frihed, at man selv kan bestemme om man vil køre til en anden by eller se en anden dal. Vi har ofte hørt at folk klager over, at lange køreture ikke er for børn. Her handler det om at planlægge turen, så både børn og voksne er tilgodeset. Husk pauser og underholdning, for det er mange timer i bilen.

 

Ulemper ved at køre selv

En af de største ulemper ved køre-selv-ferier er at det tager lang tid. Det er en langsommelig rejsemåde og ofte kan man ikke undgå ekstra rejsetid ved køer, vejarbejde, uheld eller andet. Derudover er en ulempe at det kan være fysisk hårdt og anstrengende at køre i bil i mange timer. Det gælder både for chaufføren og for passagerne. En tredje ulempe er risikoen for uheld, punkteringer eller stenslag. Man  skal derfor altid have en god forsikring, som kan hjælpe med vejhjælp, reparation af stenslag eller hjulskifte midt på motorvejen. Du skal i hvert fald være sikker på at du er dækket af en god forsikring, hvis der skulle opstå uheld eller andre uforudsete udfordringer på køreturen. Det gælder naturligvis også hvis rejsen bliver foretaget med enten fly, bus eller tog.