Få mere kvalitetstid med dine børn

En af din vigtigste ting i livet er dine børn. Men vi kender alle sammen godt, at i en travl hverdag får man ikke hygget så meget omkring dem, og den ene dag kan hurtig tage den anden. Det er vigtigt at finde plads til kvalitetstid sammen med dem, og en af måder hvorpå du er sikker på at få det gjort, er ved at planlægge det. Hvis du i starten af ugen allerede sætter dig ned og finder ud af hvilke dage, du kan få det passet ind, så smid det i kalenderen, så du bliver gjort opmærksom på det. Men en ting er at finde tiden til det, en anden er at have ideer til hvad i kan lave sammen. Det kan være meget forskelligt om det er en pige eller dreng og hvilken alder de har. Men vi er kommet med inputs til ideer til hvad du kan lave med dine børn når du har kvalitetstid med dem.

 

Den kreative vinkel

Der findes utallige ting du kan lave med dine børn, hvor mange af dem er at lave noget kreativt. Noget af det populære ved at lave kreative ting med dine børn, er at du ikke nødvendigvis behøver at have super mange redskaber, men ofte kan bruge ting du allerede har i hjemmet.

 

Tegninger

Et eksempel på kreative ting du kan lave med dine børn, som ikke kræver noget er at tegne. Her kan de få frie tøjler og regne ud fra deres fantasi eller du kan finde nogle tegner på nettet, som du kan printe ud og bruge dem. Der findes rigtig mange tegninger på nette og du behøver derfor ikke at købe utallige malebøger.

 

Perleplader

En anden ide til hvad du kan lave med dine børn, er at lave perleplader. Det er en gammel klassiker, der på magiskvis stadig er rigtig populær iblandt både børn og voksne. Igen kan du give dine børn frie tøjler med det kreative ved at de får en plade der bare er firkantet. Ellers kan du også finde plader der allerede er i former, hvortil der er en skabelon til hvilke farver og hvor perlerne skal være for at lave det konkrete motiv. Der findes flere forskellige størrelser af perler, hvilket betyder at alle aldersgrupper kan være med. Hama perler findes i tre forskellige størrelser, så du har de helt store til de mindste og nogle helt små der passer perfekt til kreative og tålmodige voksne.

 

Modellervoks

Der findes mange kreative klassikere, der bliver brugt til at skabe kvalitetstid sammen med ens børn. Modellervoks er en klassiker når det kommer til at skulle lave noget kreativt med ens børn. Det kan på mange måder blive brugt til flere ting. Du kan lave mange forskellige figurer med det, hvor du virkelig finder fantasien frem. Hvis dine børn synes de har fået lavet en super sej figur og de gerne vil gemme den, så kan du lade den tørre, så de kan stille den i stuen eller lege med den på deres værelse. Hvis du vil genbruge det, så er det vigtig at du lægger det tilbage i bøtterne, så du ikke risikere at de udtørre i en kedelig klump form.

 

Vær kreativ med garn

En af de nyere trends der er kommet til Danmark, er at hækle eller stikke sine egne karklude eller tøjdyr. På grund af den eksplosive trends, så er der kommet utallige ting, som du kan strikke uden at det kun er kedelige klude. Der findes mange opskrifter på eksempelvis tøjdyr, som kan være rigtigt sjov for dit barn at lave. En strikke bog indeholder masser af sjove og interessante opskriver, der både kan bruges til det praktiske, men også så dit barn kan lave en krokodille til sig selv.

 

Den aktive vinkel

Hvis du gerne vil lave noget lidt mere aktivt med dine børn, så kan du lege gemmeleg i haven med dem, spille lidt bold på den lokale fodboldbane eller tage en tur hen til den nærmeste legeplads. Det er oftest udendørs aktiviteter, og det er derfor oplagt at lave dem om sommeren – og her er det kun fantasien der sætter grænser.

 

Efter at have læst vores guide, skulle du gerne være blevet klogere på hvad du kan lave med dit barn, når i skal have kvalitetstid sammen. Igen er det vigtig at huske, at i en travl hverdag, kan man nemt komme til at glemme det. Det er derfor vigtig at du planlægger det nøje og måske allerede inden tænker over hvad i kan lave sammen, sådan at du måske allerede har printet tegninger.