Kreative gør-det-selv-projekter

 

For rigtig mange danskere bliver sommeren 2020 ikke som man havde forudset. Rigtig mange plejer at tage til Italien eller Spanien på sommerferie for at nye det gode vejr og komme lidt væk fra hverdagen. På grund af Corona, står rigtig mange tilbage med en sommerferie uden de store planer. Men bare fordi du ikke skal til din drømmedestination i år, så er det ikke ens betydning med at du behøver at få en kedelig sommer. Vi har en lille guide med gør-det-selv-projekter du nemt kan springe på her i løbet af din sommerferie. Vores guide vil give dig lidt inspiration til hvordan du kan pifte de forskellige rum i boligen op, uden det kræver det helt store arbejde.

 

Hop i havecenteret og fin en masse blomster

Forhåbentligt viser Danmark sig fra sin bedste side, og giver os en masse sol og varme. Vi danskere elsker at være i haven, om det er sidde på terrassen med en kold sodavand eller om det er slå græs, så nyder vi det. Haven er med andre ord et frirum, hvor der skal være plads til alle. En af de nyere trends vi ser rundt om i verden, er at der skal være en masse farver. Et godt gør det selv projekt er derfor at plante en masse blomster i din have, som kan lysne den lidt op. Haver er meget forskellige, hvor nogle haver har masser af bede de kan plante i og andre nærmest kun er en terrasse og græs. Uanset hvilken have du har, så kan du nemt få en masse farverige blomster, det er bare på hver sin måde. Hvis du har en masse bede, så er det meget ligetil når du først har fundet de blomster du synes er pæne. Hvis du ikke har bede, så er det faktisk også rimelig ligetil. I stedet for kun at finde de blomster du synes er pæne, så skal du ud og finde en masse krukker de kan komme i. Der findes rigtig mange forskellige krukker, og hvis du føler de nyeste trends, så behøver du ikke at holde dig til en slags. Vælge en masse forskellige der passer godt sammen, da det giver flere nuancer til din have.

 

Giv dine gamle møbler et nyt liv

Nu har vi kommet med lidt input til hvilke gør det selv projekter du kan lave udenfor. Selvom man elsker den danske sommer, så kan den også være rigtig uforudsigelig. Du kan derfor opleve at vejret bare ikke går din vej. Du skal derfor også være klar til at bruge noget af din ferie indenfor. Vi har derfor også fundet nogle lette gør det selv projekter du kan lave indenfor. Ens møbler er ofte de elementer der fylder allermest i ens hus og er sjælden noget du skifter ud. Når man først er flyttet ind og fundet de møbler der passer til rummene, så er det sjælden at vi skifter dem ud og endnu sjældnere flytter rundt på det. Selvom man gerne vil have noget nyt, så er vi danskere vanedyr og kan sjælden lide forandringer når det kommer til stykket. Men frygt ej, vi har et lille gør det selv projekt som ikke kræver den helt store omvæltning. Har du en gammel gyngestol eller bord der er gået i arv, som du måske ikke nænner at smide ud, så er det et perfekt projekt du kan give dig i kast med. Mange møbler kan få et helt nyt udseende ved at give det en ny farve eller putte farverig tapet på siddefladen. De fleste mennesker har lidt rester af maling fra andre store projekter, der nemt kan bruges til at give en stol et nyt liv. Vi har eksempelvis brugt en flot hvid kvalitets gulvmaling til at give vores gyngestol et nyt liv. Du kan også finde noget gammel farverigt tapet, der er blevet brugt til børneværelset eller sy et nyt betræk til den gamle siddepude. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 

Projekter med børnene

Nu har vi givet lidt ideer til hvad du som voksen kan gå i kast med selv. Men rigtig mange børnefamilier får heller ikke den sommerferie der var planlagt. Heldigvis har de fleste badelande og forlystelsesparker åben, som i kan tage i til hvis i har brug for at komme lidt væk. Men noget andet i kan lave med børnene er andre gør det selv projekter, der ikke kræver det helt store, men som er hyggelig for hele familien. Rigtig mange børn elsker mad og især det søde køkken. Et sjovt projekt der kan give dem en god læring om sund og nærigende kost, kan være at lave en kogebog med dem. Her kan i vælge alle jeres livretter, og sammen lave en helt ny opskrift på den perfekt lasagne eller pizza. Det er en måde hvor i giver børnene fri spil til at tænke kreativt samtidig med at i kan komme med sunde tiltag, så de får et godt forhold til kost.

Det var bare nogle af de gør det selv projekter i kan lave i løbet af sommerferien. Der er som sagt rigtig mange projekter man kan gå i gang med, hvor man både kan gøre det selv eller inddrage ens børn.