Tur i det danske land

Vi starter på Fyn! Hvor I blandt andet kører forbi H.C. Andersens fødeby i Odense, inden vi når frem til den maleriske by Nyborg på øens nordkyst. Den gamle bydel i Nyborg er særlig velbevaret med sine bindingsværkshuse og brostensbelagte gader.

Rute 9 passerer gennem den sydligste del af Fyn, som det er værd at udforske grundigt, hvis du stadig har god tid til denne tur, så stop i Faaborg for at se den imponerende romanske kirke eller gå rundt ved nogle idylliske danske strande som Knebel. Sydfyn er også kendt for sine mange øer og flotte kyster. Her kan du også, hvis du vel og mærke er meget heldig måske endda opleve delfinen Delle, som bor i Svendborgs havn! Delfinen Delle blev lynhurtig landskendt og nyder godt af opmærksomheden, så hvis du er i nærheden af smukke Svendborg, så bør du absolut tage ud og hilse på Delfinen Delle.

Næste stop er på Møn, en anden ø, hvor du på vandreture kan udforske deres klipper, skove og fyrtårne – hold øje med stenkirken fra det 14. århundrede i Stege. Der eller byens vindmølle.

Når du forlader Møns Klint, kommer du gennem Maribo, hvor den berømte Lolland Falster jernbane kører mellem Nykøbing F og Rødbyhavn. Hvis du har planer om at cykle dig vej langs ruten, er der masser af muligheder for at leje cykler forskellige steder på din rejse – det er værd at cykle de 15-20 km fra den ene by til den anden. Her vil I opleve den fantastiske natur og samtidig få strakt benene og nyde den friske luft efter at have siddet i en varm bil i længere tid.

En tur som denne, hvor du passerer store dele af landet, kringlede små veje, mange stop og start og en masse ophold undervejs, så kræver det en bil af en vis kaliber, som kan klare opgaven til højeste karakter. Det er vigtigt at være klædt på til alle slags utilregneligt vejr og typer af terræn. Derfor kunne en Volvo XC60 brugt være et godt bud på en troværdig kompagnon, når du og familien eller vennerne drager ud i det danske land og går på opdagelse. Det er en rejse, som I sent vil glemme!