Racerløb - Historie

Der findes mange forskellige organisationer inden for racerløb rundt om i verden, f.eks. NASCAR, IndyCar og Formula One. Hvert organ har sit eget sæt regler og bestemmelser. NASCAR-løb afholdes f.eks. på ovale baner, mens Formel 1-løb afholdes på vejbaner. Racerløb er en meget populær sport med millioner af tilskuere rundt om i verden. Mange mennesker nyder også at satse på løb, da det giver ekstra spænding til begivenheden. De mange forskellige organisationer bestemmer også, hvilke typer biler der kan deltage i deres løb. NASCAR tillader f.eks. kun stock cars at deltage i sine løb, mens IndyCar tillader både stock cars og open-wheel-biler. Køretøjerne i hver type racerløb har deres egne styrker og svagheder, så det kan være interessant at se de forskellige typer konkurrere mod hinanden. Racerløb kan være en meget farlig sport, og der har været mange tragiske ulykker i årenes løb. Kørernes sikkerhed er dog blevet meget bedre med tiden, og nutidens løb er meget mere sikre end tidligere.

Racerløb har været populært siden bilernes tidlige dage. I begyndelsen af 1900-tallet blev der afholdt løb på offentlige veje mellem byer. Disse løb blev kaldt “road races”, og de var ofte meget farlige, fordi der ikke fandtes noget sikkerhedsudstyr eller regler. I 1903 blev det første organiserede løb afholdt i Frankrig. Dette løb blev kaldt “Grand Prix” og blev det vigtigste løb i Europa. Mange af de tidlige Grand Prix-løb var blev afholdt i Frankrig, men løbet spredte sig efterhånden til andre lande. Racerløb blev hurtigt en populær sport for tilskuere, og mange mennesker elskede at se bilerne køre rundt på banen. Racerløb blev også en populær væddemålsbegivenhed, og folk væddede på, hvilken bil der ville vinde løbet.

Racerløb fortsatte med at vokse i popularitet, og der blev dannet nye organisationer. I Amerika blev NASCAR grundlagt i 1948. Denne organisation afholdt løb på ovale baner, som var meget populære på det tidspunkt. De biler, der blev brugt i NASCAR-løb, blev kaldt “stock cars”, fordi de var baseret på biler, der kunne købes i et showroom. IndyCar blev også grundlagt i USA i 1996. Denne organisation afholdt løb på vejbaner og tillod både stock cars og open-wheel-biler at konkurrere. Open-wheel-biler er meget forskellige fra stock cars og har været brugt i racerløb siden de tidlige dage. De er lettere og har mindre aerodynamisk modstand, hvilket gør dem hurtigere. De kan dog være vanskeligere at køre end stock cars. Hvis du selv har en racerkører i maven, så kunne du jo købe Gran Turismo 7 til din spillekonsol. Det er fyldt med racerløb og skræddersyede biler!