Tips til indretning af børneværelse

Skab et rum med plads til leg og fantasi

DET PERFEKTE BØRNEVÆRELSE​

Børneværelser skal skabe tryghed, harmoni og på samme tid opfordre til timevis af leg og hygge. De fleste forældre drømmer om at give deres børn et værelse som rummer alt det, som på samme tid er en smule æstetisk for de voksnes øjne. Balancegangen kan være svær at finde, for børnenes legetøj er ofte meget farverigt, kommer i mange stykker og ligger gerne over hele huset. Her kommer nogle idéer til hvordan du indretter et smukt børneværelset med masser af plads til leg og fantasi.

Tænk i smarte opbevaringsløsninger

Ved sovetid skal et børneværelse gerne emme af ro og afslapning, og det er vigtigt at undgå for mange forstyrrelser lige inden søvn. Lad os blive enige om to ting: børnelegetøj er ikke altid det mest dekorative i indretningen og børn har ofte rigtig meget legetøj. Derfor kan du med fordel tænke i smarte opbevarings løsninger, så legetøjet nemt og hurtigt kan gemmes af vejen efter endt leg. Der findes mange dekorative og praktiske løsninger som kister, kasser, bokse og kommoder, som børnene nemt til tilgå og rydde væk. Ekstra praktiske løsninger som bedrollers, der udnytter pladsen under sengen, giver ekstra meget plads og er helt geniale på børneværelse. Du vil takke dig selv mange gange ved at sørge for at der er masser af plads til opbevaring på de mindstes værelser.

Tænk væggene med i indretningen

Ved at inddrage væggene som en del af børneværelsets indretning, kan du lave et helt unikt, fantasifuldt og skønt værelse. Mal en eller flere vægge i barnets yndlingsfarve og brug billeder og plakater i indretningen til at skabe et personligt og hyggeligt udtryk. Der findes et hav af plakater med søde dyr og andre sjove figurer, som både dekorerer og indbyder til hyggelige stunder. Når barnet bliver lidt ældre, kan du hænge lærerige børneplakater med bogstaver og tal på væggen.

Tænk praktisk i forhold til rengøring

Når du indretter børneværelset, må praktikken nogle gange vinde over æstetikken. Det gælder både tekstiler og møbler. Vælg tekstiler der kan vaskes ved minimum 60 grader, da mad og fedtede med garanti finder vej til børneværelset. Hvis der er mange åbne reoler og bare overflader, skal du være opmærksom på, at der er mere at tørre af for støv. Husk at fæstne seng, reoler og andre møbler til væg, for før eller siden vil barnet begynde at kravle op ad og så er det vigtigt at møblerne står godt fast.